Etusivu Aineisto-ohjeet Sijainti ja yhteystiedot

Aineisto-ohjeet

Painokelpoinen PDF-tiedosto

Väriavaruus painotyön mukaan: cmyk-värit, pms-värit, harmaasävyt tai viivapiirrokset. Profiilina Euroscale Coated v2. Kuvat 1:1 kokoon (kuvaa ei saa venyttää taitto-ohjelmassa). Kuvien resoluutio sävykuvissa 300 dpi ja viivakuvissa sekä logoissa vähintään 600 dpi. Mustat tekstit ja linjat mustaan osaväriin päällepainavana (overprint).

Kirjasimet Postscript- tai Opentype-fontteja. Kirjasimet sisällytettävä aina pdf:ään. Truetype kirjasimet on syytä vektoroida.

Aineisto 1:1 kokoon. Leikkuuvarat 5 mm, jonka verran sivun reunaan ylettyvä grafiikka tai kuva ylittää sivun reunan. Leikkuumerkit leikkuuvara-alueen ulkopuolelle.

Luotaessa PDF InDesign-tiedostosta (versiosta 2 ylöspäin) tulostetaan ps-tiedosto laitteistoriippumattomilla asetuksilla ja tehdään PDF-muunnos Distillerillä. Käytettäessä InDesignin omaa export-toimintoa PDF-tiedosto on syytä tarkistaa huolella.

Kun tiedosto lähetetään sähköpostin liitteenä, se tulee pakata esim. ohjelmilla Winzip (PC) tai Stuffit (Mac).

Käytössämme olevat ohjelmat:
- InDesign
- Photoshop
- Freehand
- Word
Powerpoint ja Excel -tiedostot eivät sovellu painoaineistoiksi.

Tiedostomuodot:
- Pdf
- jpg
- tiff
- eps

Autamme mielellämme painovalmiin pdf:n valmistuksessa ja muissa aineisto-ongelmissa. Pyynnöstä lähetämme Silverprintin Distiller-asetukset.

Iso Kylätie 20, 04131 SIPOO, Puhelin: (09) 2745 220
Design by Studio Obra